Stortingskosten voor Bitcoin Prime

Kosten voor betaling
Het spreekt voor zich dat als u Bitcoin wilt kopen bij Bitcoin Prime, u eerst wat geld op uw rekening moet storten.

Als u kiest voor een Britse bankoverschrijving, betaalt u £1 kosten voor elke storting van £5 of minder. Dit is echt concurrerend, vooral als u grotere bedragen stort.

Als u echter besluit om geld te storten met een Britse debit/credit kaart, betaalt u een variabele vergoeding van 2,5%. Dit betekent dat voor elke £100 die u stort, u £2.50 betaalt.

Aan de ene kant is dit goedkoper dan Coinbase, dat 3,99% in rekening brengt voor stortingen met een debit card. Echter, u betaalt slechts 0,5% bij FCA broker eToro, wat aanzienlijk concurrerender is.

Stortingskosten voor Bitcoin Prime
Als u besluit om uw rekening te financieren met Neteller, zijn de kosten nog hoger met 3,2%. Hoewel deze betaalmethode niet door veel online cryptocurrency brokers wordt aangeboden, accepteert eToro het wel en rekent het slechts 0,5%.

Als het gaat om opnames, zijn de kosten veel concurrerender bij gebruik van een debit/creditcard. In feite is dit slechts £ 0,80. Bankoverschrijvingen worden opnieuw in rekening gebracht voor slechts £ 1. Neteller ondersteunt echter alleen stortingen en geen opnames.

Koop/Verkoop Kosten
Zodra u geld op uw Bitcoin Prime-rekening heeft gestort, moet u rekening houden met handelskosten. Deze worden in rekening gebracht wanneer u Bitcoin koopt en tegen wanneer u het verkoopt. Als u ten minste £300 aan Bitcoin koopt of verkoopt, brengt Bitcoin Prime u 1% in rekening.

Als u bijvoorbeeld voor £500 aan Bitcoin koopt, betaalt u £5. Als u vervolgens verkoopt wanneer uw Bitcoin-investering £1.000 waard is, betaalt u £10 aan kosten. Kleinere posities kosten u procentueel gezien meer.

Bijvoorbeeld:

Handelen met een waarde van £10 of minder kost u £1
Alles tussen £10 en £25 kost u £1.50, terwijl alles tussen £25 en £50 £2 kost.
Tenslotte, elke transactie tussen £50 en £300 zal u £3 kosten.
Buiten de bovengenoemde kosten, zijn er geen andere kosten om u zorgen over te maken bij Bitcoin Prime. Nou, niet tenzij u van plan bent Bitcoin te kopen met een creditcard.

We zeggen dit omdat makelaarstransacties vaak worden geclassificeerd als een ‘cashvoorschot’ – net als bij gokstortingen en geldopnames bij geldautomaten. Als dit het geval is bij uw creditcardmaatschappij, kan het zijn dat u ongeveer 3-5% in rekening wordt gebracht.

Voorbeeld van een Bitcoin-aankoop
Het kan een uitdaging zijn om te weten wat u werkelijk betaalt bij Bitcoin Prime, omdat u in wezen drie verschillende kosten moet incalculeren. Dat is een vergoeding voor het storten, kopen en verkopen van Bitcoin.

Met dit in gedachten vindt u hieronder een voorbeeld uit de praktijk van wat u betaalt wanneer u Bitcoin Prime gebruikt om crypto te kopen.

Laten we zeggen dat u besluit om £1,000 te storten in Bitcoin Prime
U gebruikt uw UK debit card tegen een vergoeding van 2,5% – of £25
Dan houdt u £975 over – waarmee u Bitcoin kunt kopen.
Tegen een vergoeding van 1%, is dat £9.75.
We stellen voor dat u uw Bitcoin-investering verkoopt wanneer deze £1.500 waard is.
Bij Bitcoin Prime, is dat nog eens 1% commissie – of £15
Dus, volgens het bovenstaande voorbeeld, betaalde u in totaal £49,75. Is dit concurrerend? Nou, het is niet de duurste optie op de markt, maar er zijn zeker betere alternatieven.

Bijvoorbeeld, als we hetzelfde hypothetische voorbeeld herhalen maar dan bij de FCA-gereguleerde broker eToro – dan zou u betalen:

0,5% fee op uw £1,000 storting – kost £5
Dit zou u £995 opleveren.
U betaalt £0 aan commissie als u Bitcoin koopt
U betaalt opnieuw £0 commissie wanneer u Bitcoin verkoopt
Als zodanig, terwijl het bovenstaande voorbeeld u £49,75 kostte bij Bitcoin Prime, zou u slechts £5 hebben betaald bij eToro.